خودروبرتر -بدین ترتیب با خروج آخرین دستگاه بیتل که در ایران به ولکس قورباغه ای مشهور شده است از خط تولید کارخانه فولکسواگن در مکزیک، تولید این خودرو معروف به ماشین قورباغه ای به صورت رسمی پایان یافت.
خودرو بیتل، که در ایران با نام فولکس قورباغهای مشهور است، اولین بار بیش از هشتاد سال پیش و در سال ۱۹۳۸ تولید شد. ماشین به سفارش آدولف هیتلر در آلمان ساخته شد که هدفش ماشیندار کردن مردم با هزینهای کم بود.
در اوایل دهه ۱۹۳۰ میلادی آدولف هیتلر که به تازگی به مقام پیشوایی آلمان رسیده بود طرحهای خود را برای یک اتوموبیل ارزان و ساده که برای عموم قابل استفاده باشد به دکتر «فردیناند پورشه» ارائه کرد. پیش از این پورشه به همراه «زونداپ» طرحهایی را برای چنین اتوموبیلی درسر داشتند که یکی از آنها «پورشه تیپ ۱۲» با موتور تعبیه شده در عقب اتوموبیل و طراحی قوس مانند بود.
رهبر نازیهای آلمان هم به فکر ساختن یک خودروی ارزان بود که همگان بتوانند آن را خریداری کنند. اگر چه او هرگز نتوانست رانندگی را تجربه نماید؛ ولی علاقه شدیدی به اتومبیل داشت.
دستور هیتلر کاملاً روشن بود: «ساخت خودرویی با قیمت برابر با یک موتورسیکلت با حداکثر سرعت۱۰۰ کیلومتر و توانایی جابهجای اعضای یک خانواده ۵ نفره»
این کمپانی در سال ۱۹۴۵ توانست ۱۷۸۵ دستگاه اتومبیل به بازار عرضه کند که تمامی آنها به عنوان سرویس مورد استفاده قرار گرفتند. در سال بعد این رقم به ۱۰ هزار دستگاه افزایش یافت. این کمپانی در ابتدای سال ۱۹۴۸ به آلمانیها پس داده شد و «هاینریش نورداف» ریاست آن را به عهده گرفت.
او تصمیم گرفت کمپانی را توسعه دهد و در این راستا دو کارخانه برای تولید نمونههایی با سقف متحرک (کروکی) فولکس قورباغهای در نظر گرفته شد. کارخانه کارمان (کارمان) برای ساخت نمونه چهار نفره و هبمولر (Hebmüller) برای نمونههای دو نفره انتخاب شدند.
پس از پایان جنگ جهانی دوم و به دلیل استقبال جهانی از فولکس قورباغه ای ، این ماشین به پرفروشترین محصول کارخانه فولکس واگن تبدل شد و تولید آن تا سال ۲۰۰۳ ادامه داشت که تا آن زمان بیش از 25 میلیون نسخه از آن به فروش رسیده بود.
با توجه به عمر طولانی تولید فولکس قورباغه ای سطح بسیار متنوعی از تجهیزات در مدلهای گوناگون آن یافت میشود و از موتورهای گوناگونی بهره میبرد. علاوه بر مدلهای استاندارد مدلهای سفارشی گوناگونی نیز از این خودرو تولید شدهاست.
فولکس قورباغه ای با دارا بودن محبوبترین طراحی خودرو تا کنون، طراحی سادهٔ خود را برای بیش از ۴۰ سال تغییر نداد. این خودرو توسط فردیناند پورشه بهعنوان خودرویی ارزان برای مردم آلمان پس از جنگ جهانی دوم طراحی شد.
در اواخر دهه ۶۰ با ورود رقبای ارزان قیمت ژاپنی که امکانات مناسب و طرح بهروزتری داشتند، مسئولان فولکس ناچار شدند تغییراتی در بیتل اعمال کنند که حاصل آن یک موتور ۱۵۰۰ سیسی ۵۴ اسبی، قفل داخلی درها، چراغ دنده عقب و… بود. این مدل را میتوان از چراغ عقب بزرگ و شبکههای روی در موتور شناخت.
هرچند تویوتا کورولا در مجموع بیش از این تعداد ساخته اما کرولا به دفعات تغییر کردهاست ولی بیتل بدون تغییر جدی به این رکورد دست پیدا کرد. تقریباً تمام انواع بیتل حتی نوع کروکی آن به بازار ایران وارد شدند.
آخرین مدل بیتل کوپه با رنگ آبی است که در موزهی فولکسواگن در مکزیک نمایش داده خواهد شد. همچنین، این خودروساز دو دستگاه از بیتل قرمزرنگ تولید کرده که آخرین مدل ساختهشده برای قارهی آمریکا است. آنها به مجموعهی وسیعی از خودروهای تاریخی فولکسواگن آمریکا خواهند پیوست و داشبورد سفارشی و روکشهای مخصوص صندلیها و کلید ویژه دارند.