خودروهایی که تاریخ آمریکا را بنا کردند (تصاویر)

پایگاه اطلاع رسانی خودروبرتر: آمریکا ممکن است که اختراع کننده اتومبیل نباشد، ولی می‌توان این لطف بزرگ را مدیون مخترع بزرگ آلمانی، یعنی کارل بنز بود که با اختراع “موتورواگن” در سال 1886 مقدمه‌ای را برای صنعت بزرگ خودروسازی آغاز کرد، ولی در سال 1904 میلادی ایالت متحده توانست خود را در صنعت خودروسازی پیدا کند و در سال 1913 میلادی بیش از 80 درصد از تمام خودروهای عرضه شده در بازار جهانی را به نام خود ثبت کند. به همین دلیل قصد داریم در این مقاله مروری کوتاه بر روی 10 خودروی تولید آمریکا داشته باشیم که به عنوان‌ برترین خودروهای تاریخ آمریکا در زمان خود به شمار می‌روند. در ابتدا خودروهای قدیمی تر  را مورد بررسی قرار می‌دهیم که حال و هوای قدیمی‌تری دارند و سپس  به مدرن‌ترها بپردازیم.

ford-model-t

– Ford Model T
یکی از اجداد بزرگ محصولات فعلی فورد و همچنین یکی از 10 خودروی برتر تاریخ آمریکا، قطعا فورد مدل T خواهد بود که از سال 1908 میلادی تا 1927 میلادی، به مدت 19 سال تولید و به بازار عرضه شد. این خودرو درسال 1925 میلادی قیمت خود را از 825 دلار به 260 دلار کاهش داد تا روند تولید انبوه این خودرو با سرعت بیشتری پیش برود. پیش از این تنها سرمایه داران و یا اشراف زادگان قادر به خرید چنین خودرویی بودند، ولی با کاهش قیمت، اقشار متوسط جامعه نیز توانستند به خرید چنین خودرویی فکر کنند.
ford-model-18
– Ford Model 18
فورد مدل 18 را می‌توان اولین خودروی تولید انبوه در سطح جهانی دانست که در زیر کاپوت خود از یک موتور هشت سیلندر V شکل سود می‌برد. این خودرو برای اولین بار در سال 1932 میلادی راه اندازی شد و از اولین خودروهایی به شمار می‌رفت که از نسل جدید طراحی‌های فورد سود می‌برد. یکی از گانگسترهای معروف دهه 30 میلادی هم بابت سریع و محکم بودن این خودرو از هنری فورد تشکر کرده بود، زیرا خواسته‌هایش را با این خودرو تامین می‌کرد. پس از جنگ جهانی دوم هم این خودرو به عنوان ستون فقرات پشتیبانی عمل می‌کرد.
duesenberg-sj
Duesenberg SJ
قطعا این روزها نامی از کمپانی خودروسازی “دیوزنبرگ” شنیده نمی‌شود، ولی در سال 1932 میلادی این شرکت خودروسازی یکی از مطرح‌ترین کمپانی‌های خودروسازی به شمار می‌رفت که با عرضه خودروی “دیوزنبرگ مدل SJ” توانست بخش قابل توجهی از مشتریان به خصوص آمریکایی‌ها را به سمت خود جلب کند. در آن زمان محصولات فورد برای خریداران گران بودند و محصولات شورلت هم برای سرنشینانشان افسردگی می‌آوردند، ولی این خودرو توانست محبوبیت خاصی میان مردم پیدا کند. گفتنی است که این خودرو در زیر کاپوت خود از پیشرانه‌ای سوپرشارژر مستقیم 8 سیلندر استفاده می‌کرد.
jeep-mb
– Jeep MB
حق دارید اگر با سه خودروی قبلی آشنایی نداشته باشید، ولی اگر حتی یک خودروباز مبتدی هم باشید، قطعا آشنایی نسبی با جیپ MB خواهید داشت. این خودرو علاوه بر حضور بسیار زیاد درفیلم‌های سینمایی خارجی و داخلی، یکی از راهبردی‌ترین وسایل نقلیه در جنگ جهانی دوم به شمار می‌رفت که تا پایان جنگ جهانی، دستور ساخت 700هزار دستگاه از آن برای استفاده در میدان جنگ صادر شده بود که برتری متفقین را در جنگ بسیار بالا برده بود. پس از پایان جنگ جهانی هم این خودرو علاوه بر کاربردهای نظامی، به عنوان یک خودروی تفریحی برای مقاصد صلح آمیز تولید و به بازار عرضه شد که حتی تا به امروز هم طرفداران زیادی دارد.
oldsmobile-roket-88
– OLDSMOBILE ROKET 88
موشک 88 (راکت 88)، خودرویی کلاسیک متعلق به سال 1949 میلادی است که برای بخش قدرتی آن پیشرانه‌ای 8 سیلندر V شکل 135 اسب بخاری در نظر گرفته شده است. این خودرو در واقع پیشگام و اولین خودروی عضلانی آمریکایی به شمار می‌رود که دوران اوج محبوبیت و فروش آن به سال 1951 میلادی برمی‌گردد. به طور واضح‌تر اگر بخواهیم این خودرو را توصیف کنیم، به جرات می‌توان گفت که اگر این خودرو نبود، چه بسا خودروهایی عضلانی همچون شورلت کامارو، فورد موستانگ و یا دوج چلنجر شکل نمی‌گرفتند.
chevrolet-corvette
– Chevrolet Corvette
ساخت اولین شورلت کوروت به سال 1953 میلادی باز می‌گردد. این خودرو 10 سال مسن‌تر از خودروی پورشه 911 است، با این حال یکی از رقبای اصلی این خودرو به شمار می‌رود. گفتنی است که در دهه 70 میلادی، این خودرو با پیشرانه‌ای 165 اسب بخاری توانست انقلابی به پا کند و میراث خود را تا به امروز حفظ کند. در آخرین مدل هم شاهد استفاده از یک موتور 650 اسب بخاری بر روی مدل Z06 هستیم که با توجه به عملکرد و تکنولوژی بالا، قیمتی 2 الی 3 برابر کمتر از رقبایش دارد و همین مورد باعث جذابیت آن شده است.
ford-mustang
– Ford Mustang
فورد موستانگ نه تنها ارائه دهنده یک سبک جدید در دنیای خودرو بود، بلکه یکی از اولین اتومبیل‌هایی به شمار می‌رفت که برای یک جمعیت خاص طرحی و تولید شده است. جمعیتی که علاقه وافری به قدرت و عضلانی بودن خودروهایشان دارند و سال‌های متمادی منتظر برای ساخت خودروی مد نظرشان بوده‌اند، به همین دلیل در سال 1965 میلادی شرکت خودروسازی فورد توانست بیش از یک میلیون دستگاه را تنها در 18 ماه اول تولید و به فروش برساند. آخرین نسل از فورد موستانگ هم با وجود تغییرات کلی، ولی باز هم پس از گذشت 50 سال میراث دار پدربزرگانش است.
ford-gt
– Ford GT
هنری فورد دوم پس از 9 ماه مذاکره، در 4 ژوئیه 1963 میلادی تصمیم گرفت با همکاری استودیو ایتالیایی مارانلو و همچنین امضای قرارداد 10 میلیون دلاری با انزو فراری، موتورهای 12 سیلندرش را در شاسی یک خودروی آمریکایی بکار بگیرد و از یک طراحی ایتالیایی برای توسعه خودرویش استفاده کند، ولی این معامله هرگز اتفاق نیافتاد و انزو فراری در آخرین لحظه پا پس کشید، همین موضوع باعث شد هنری فورد خشمگین شود و درست مثل فرچیو لامبورگینی، دست به تولید خودرویی اسپرت با اصالت کاملا آمریکایی بزند. خشمی که باعث شد در نهایت فورد GT40 در سال 1964 میلادی متولد شود و نسل دوم آن در سال 2006 میلادی معرفی شود.
– کرایسلر/ دوج مینی ون
در سال 1983 میلادی کرایسلر و دوج با ترکیب کاملی از صندلی‌های راحتی، قابلیت‌های بالا برای راننده در زمان خود و همچنین تعریف یک خودرو برای خانواده‌ها، خودرویی جدید مینی ون معرفی کند که توانست بدون اغراق اکثر خانواده‌های آمریکایی و حتی خانواده‌های سایر کشورها را به خود جذب کند. رقبای این خودرو همچون فولکس واگن و لانسیا طرح‌هایی مفهومی ارائه کرده بودند، ولی چیزی که مردم نیاز داشتند خودرویی واقعی بود که بتوانند از آن استفاده کنند. البته این سبک خودروها در همان زمان محبوبیتی بسیار بالا داشتند، ولی در این دهه محبوبیت آن‌ها به شدت افول کرده است.
tesla-model-s
– Tesla Model S
بدون اغراق اگر تسلا مدل S نبود، تا الان خودروهای الکتریکی را در قالب نیسان لیف و یا دیگر خودروهای الکتریکی کوچک می‌شناختیم. ولی شرکت خودروسازی تسلا با نوآوری و انگیزه توانست خودرویی الکتریکی اسپرت با شتابی صفر تا صد 3.2 ثانیه‌ای تولید کند تا نام آن در پیشگامان این صنعت جاودان شود. به لطف تسلا مدل S، خودروسازان دیگر همچون مرسدس بنز SLS AMG الکتریکی، پورشه الکتریکی “ماموریت E” و یا خیلی دیگر از خودروهای الکتریکی به تبعیت از تسلا مدل S به این بخش ورود پیدا می‌کنند.
بیشتر بخوانید
نظرت رو بگو

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.